Diensten

Tandheelkunde

Als uw huisdier een stinkende adem, rood tandvlees of last van tandsteen heeft, dan is de kans groot dat we de tanden en het tandvlees eens grondig moeten bekijken. Na een volledige mondinspectie zal er beslist worden of een tandreiniging met al dan niet het trekken van enkele tanden nodig zal zijn. De tanden zullen na het verwijderen van het tandsteen en de tandplaque ook gepolijst worden. We proberen veel aandacht te besteden aan het leren van tanden poetsen bij uw hond of kat.

Ook de cavia’s en de konijntjes zijn welkom voor een gebitscontrole of bijvijlen van de tanden.

Tandheelkunde Hoogstraten
Orthopedie Hoogstraten

Orthopedie

Is uw hond of kat mank? Dan is uw huisdier bij ons in goede handen. We hebben reeds vele jaren ervaring in de orthopedie. We zullen uw huisdier grondig onderzoeken en indien nodig zullen we ook even naar buiten gaan om uw dier in beweging te bekijken. Soms zal er geadviseerd worden om een foto te nemen of een gewrichtspunctie te doen. Met ons direct digitaal röntgentoestel zijn de foto’s binnen enkele seconden klaar. De meeste orthopedische operaties (kruisband, patella, heup, botbreuken) kunnen ook bij ons in de praktijk gebeuren.

Zit je met een vraag?

Ophtalmologie

U kan bij ons niet alleen terecht voor een oogonderzoek, maar ook voor chirurgie van de ogen en oogleden, waaronder:

Entropion, ectropion, cherryeye, cornealetsels, ooglidtumoren, eversie kraakbeen van het derde ooglid, enucleatie, reductie oogbol.

Opthalmologie Hoogstraten
Neurologie Hoogstraten

Neurologie

Epilepsie en verlammingen (discus hernia, infarct, ruggenmerginfecties) zijn de meest voorkomende neurologische afwijkingen bij onze huisdieren, maar ook blindheid, beroertes en meningitis zien we regelmatig. Om tot de juiste diagnose te komen kan een neurologisch onderzoek, bloedonderzoek, röntgenopname, scan of punctie van het hersenvocht nodig zijn. Ook aan de verdere opvolging van deze problemen hechten we veel belang.

Interne geneeskunde

Dieren kunnen verschillende inwendige ziektes hebben zoals: schildkierproblemen, nier-, leverfalen, de ziekte van Cushing en Addison, pancreasproblemen (diabetes, EPI, pancreatitis), …

Het is van groot belang deze ziektes zo vroeg mogelijk op te sporen. Om een juiste diagnose te stellen is het soms nodig om een bloed- en/of urineonderzoek, echografie van de buik of andere onderzoeken uit te voeren.

Internegeneeskunde Hoogstraten
Dermatologie Hoogstraten

Dermatologie

Huidproblemen zijn veel voorkomende aandoeningen bij onze huisdieren. Ze kunnen last hebben van jeuk, roodheid, korsten, kale plekken, schilfers, bultjes, oorontstekingen, … Deze huidproblemen kunnen veroorzaakt worden door parasieten, allergieën, huidinfecties, auto-immuunziekten en tumoren,… Omdat huidproblemen vaak zeer complex zijn, wordt er voor een huidpatiënt extra tijd genomen zodanig dat er staaltjes, swabs en afkrabsels genomen kunnen worden. Soms kan een bloedonderzoek of het nemen van biopten nodig zijn. Huidgezwelletjes kunnen aangeprikt worden en onder de microscoop onderzocht worden.

Oncologie

Kanker bij huisdieren komt jammer genoeg ook vaak voor. Wij proberen u hierin zo goed mogelijk te begeleiden. Sommige chemotherapieën kunnen bij ons in de praktijk toegediend worden. Ook hier zal een wekelijkse opvolging noodzakelijk zijn.

Voor meer informatie kan u zich richten naar de dierenartsen.

Oncologie Hoogstraten

Bij Dierenartsen A Plus zal uw huisdier geen nummer zijn.

Maak uw afspraak

Dierenartsen A Plus maakt gebruik van een online afsprakensysteem.
U kan via deze link ook de medicatie en voeding voor uw huisdier bestellen.

Let op!
Indien een gewenst tijdstip niet meer beschikbaar is, neem dan telefonisch contact met ons op.
Wij houden steeds plaats vrij voor spoedgevallen.

Online afspraken kunnen niet gemaakt worden voor operaties, röntgen, echo en hartonderzoek.
Hiervoor neemt u telefonisch contact met ons op.

Openingsuren

Afspraken kunnen gemaakt worden van maandag t.e.m. vrijdag van 08u00 tot 19u00 en op zaterdag van 09u00 tot 12u00.

Buiten deze openingsuren is steeds één van onze dierenartsen van wacht en telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen.

+32 3/375 97 27